SAMSUNG CSC

DOREMI barnehager

Zulufadder har tre barnehager; i Umlalazi, Esiqwaqweni og Simunye. Tilsammen går over 140 barn i våre Doremi barnehager.

DOREMI barnehage heter DOREMI fordi den aller første bygningen vi bygget i Zulufadder ble sponset - og ikke minst BYGGET - av to unge menn som eide og jobbet i DOREMI barnehage i Fredrikstad.

De kom på besøk i 2006 og "raidet" Eshowes svar på Maxbo, BBS Mica . Zulu-ungdommen, som kom for å se på byggingen, ble ansatt som arbeidskarer. De lo da Fredrik og Håvard fra DOREMI sa at de skulle klare å bygge barnehagen på en ukes tid. Men med verktøy som zuluene aldri hadde sett før og lamper som forlenget arbeidsdagene til langt utpå kveld, klarte de det på en uke!

Flere av ungdommene fikk senere jobb hos Zulufadder og en av dem, Gundy, er fortsatt en nøkkelperson hos oss. Vi glemmer aldri synet av de store guttene, som satt på gulvet rett før barnehagen skulle åpnes og lekte med biler og byggeklosser. De hadde aldri hatt en leke i hele sitt liv!

DOREMI barnehage i Umlalazi hadde aldri vært hva den er i dag uten Popi. Hun er et eventyr. En sjarmbombe og magnet på absolutt alle. Hun kunne dårlig engelsk da vi først kom i 2005, men nå snakker hun i vei. Og i løpet av disse årene har hun lært hundrevis av barn å lese engelsk, regne, synge, tegne, leke og å oppføre seg pent.

Skolen vår, Gratton, plukker først og fremst barn fra Popis barnehage, siden barna der har blitt stimulert fra treårsalderen. Og de er skoleklare på lik linje med de andre barna som sender sine barn på Gratton. 

I Popis barnehage serverer vi to måltider hver dag; frokost og lunsj. Tusen takk til våre sponsorer som gjør dette mulig!

Vi har også åpnet to andre barnehager - i Esiqwaqweni og Simunye. Tilsammen har vi daglig ca 140 barn i de tre barnehagene. 

I Simunye, en times kjøring fra Eshowe, har vi barnehagen i den superflotte hallen sponset av Knut og Erna Engs Barnefond. Den er  helt suveren. Hurra for dem!

Vi merket fort at barna kom sultne hver dag, og hadde ikke energi til å lære eller leke. Fra janunar 2015 har vi, takket være sponsorer, hatt muligheten til å gi barna et måltid hver dag. 

I Simunye har vi også et stort bibliotek. Det har vi fått til takket være en norsk forfatter som tok initiativet  til å lage antologien "Ord for ord", der mange av Norges kjente forfattere bidro. Tusen takk til dem!

Bøkene i biblioteket er fra prosjektet "Books for Africa" i USA.

Alle barnehagene har både inne- og uteareal med tilgang til vann og toaletter. De har møbler, bøker, leker, og lekestativ. 

Tusen takk til alle sponsorene som gjør at at barna får en HELT annen start på livet!

DOREMI barnehager har i ettertid blitt overtatt av Læringsverkstedet AS.   

Hovedsponsor for Zulufadders barnehager: Læringsverkstedet barnehager

Læringsverkstedet barnehager støtter Zulufadder

 

 

 Støtt Zulufadder: 

  • Via Gavebutikken
  • Kontonummer 5081 07 78617 (merk "Doremi" dersom du ønsker å støtte akkurat dette prosjektet)

Bildegalleri

Del dette

Send tips på epost