SAMSUNG CSC

Gratton internat

Zulufadder har en egen skole, Gratton, og har siden januar 2012 hatt eget internat på skolens eiendom.

Zulufadder har vært involvert i Gratton skole siden januar 2010. Det første året transporterte vi barna til og fra skolen, men vi fant raskt ut at dersom barna skulle lære engelsk, gjøre lekser, få nok mat og se velstelt ut hver dag, måtte vi finne en annen løsning. Ved hjelp av en rekke sponsorer satte vi sammen vårt største prosjekt så langt; Gratton internat.

Grattons tidligere bibliotek ble omgjort til kjøkken og spisesal, mens vi kjøpte et ferdighus til soveromsdelen. Vi har (pr februar 2017) 85 barn som bor på internatet, hvorav halvparten er Zulufadderbarn. Vi har åpnet for andre barn for å spe på inntektene slik at vi kan ha gode lærere ved skolen. Det gir også en god miks blant barna.

For å kunne ha mulighet til å sende flere Zulufadderbarn til Gratton skole, måtte vi utvide soveromsdelen med et nytt bygg (fase 2). Vi har åpnet for videregående skole, og vi trengte flere sengeplasser.

Dette er en del av Zulufadders fremtidige satsing; vi ønsker å utvide med et nytt årstrinn hvert år til vi kan tilby avsluttende eksamen etter 12. års skolegang. I 2019 vil de første barna fullføre videregående skole på Gratton.

Hovedsponsor:  

NutraQ logo

 

Bildegalleri

Del dette

Send tips på epost