SAMSUNG CSC

Ambassadør Trine på besøk

Vi viste stolt frem Zulufadder til den norske ambassadøren i Sør-Afrika.

Hurra! Vi fikk ambassadøren til Sør-Afrika, Trine Skymoen på besøk! Hun var sjenerøs og kjørte de timene ekstra for å komme til oss i Eshowe da hun var ferdig med et møte i Durban. Sammen med Ragnhild Button, konsul (og med på oppstarten av Zulufadder i 2004). Det var jo flaks at jeg var der på samme tid som ambassadøren!

Vi kjørte så fort vi kunne for å vise ambassadøren mest mulig av prosjektet. Popi og 101 (ikke dalmatinere) barnehagebarn tok hele repertoaret sitt. Tett i tett, som sild i tønne åpnet alle de 101 zulubarna mellom tre og seks år munnene sine og snakket, tellet og sang, på zulu, norsk og engelsk. Det tok 20 minutter. Så var det ut og leke. Ingen slipper unna der heller. Ambassadør, konsul eller bare skuespiller. Popi svinger opp!

Svisj, så kjørte vi videre til Gratton skole, vårt flaggskip! Og her var det glade barn i shorts og rutete kjoler som tok imot oss. Vår flotte rektor, Benson, gjør alltid et herlig inntrykk. Humor og glede preger ham. Trine ambassadør tok en liten inspeksjonsrunde på området og guttene i klasserommene flokket seg rundt henne. Hun lo og tøyset. Deretter var det opptreden i stor hall med skuespill og sang. Taler og takk og hurra der også.

VI takker OGSÅ for at hun tok seg tid til å komme på besøk. Timene forsvant bare så fort! Og vi fikk ikke spist bløtkake en gang.

- Mari

Bildegalleri

Del dette

Send tips på epost

Mari Maurstads hjørne

Askepott er funnet!

Det går ikke alltid som forventet i Afrika. Men det er jo krydder i tilværelsen. Vi hadde med et norsk par ut i felten for å møte fadderbarnet for første gang. 29.03.2017