Askepott er funnet!

Det går ikke alltid som forventet i Afrika. Men det er jo krydder i tilværelsen. Vi hadde med et norsk par ut i felten for å møte fadderbarnet for første gang.

Det går ikke alltid som forventet i Afrika. Men det er jo krydder i tilværelsen. Vi hadde med et norsk par ut i felten, Stein og Gun. Vi skulle besøke fadderbarnet deres, Andiswa. De har vært aktive faddere; sendt gaver og brev igjennom flere år. Bilder og takk er sendt jevnlig tilbake.

Bilen vår er fylt av tepper, madrasser, mat, klær og andre ting til alle søstrene og tanten, som passer på henne. Feltarbeideren som jobber i Andiswas område var ikke tilgjengelig den dagen. Og hvor var nå dette huset? Det er ikke noe som heter adresse eller nummer på husene i  landskapet her. Det er bare oppoverbakker, nedoverbakker, svinger, til venstre eller høyre for det store treet, den lille busken.

DER! Vi  tror at vi har funnet huset. Men nei. Naboer har aldri hørt om Andiswa. Men når de ser alt vi har med, så lurer de kanskje LITT på om datteren deres heter Andiswa. Haha. SÅÅ lettlurte er vi ikke!

Vi kjører til NESTE bakke, rundt NESTE tre. Der spør vi om noen kjenner Andiswa. Joda. «Det er hun her!»  Men hun ligner absolutt ikke på fotoet fadderne og vi har av henne.  (Selv om mange er veldig like….) «Jo! Jeg heter Andiswa!» Hun viser til og med frem en skolebok med ANDISWA skrevet over hele forsiden. Men etternavnene og bildene stemmer ikke. Det føles nesten som i eventyret om Askepott, der glasskoen skal passe foten hennes. Og stesøstrene prøver å presse en fot i str 42 ned i str 36-skoen.

Vi håper at fadderne fortsatt har tiltro til oss... men de synes det er ganske spennende å være på leting etter fadderbarnet. Kanskje hun står der rundt neste sving...

Vi må ringe til feltarbeideren. (Dårlig dekning, selvfølgelig. Vi hører bare bruddstykker.) Men hun forteller at Andiswa bruker mellomnavnet Thandolwethu OG har flyttet til bestemor. Da ble det opp den aller bratteste bakken. Takk for det. Vi kommer dit.

Thandolwethu er den vakreste, blideste jenta av alle. Og ligner på en PRIKK på fotoet! Tanten slår døren opp på vidt gap. Det blir et NYDELIG møte!! Askepott er funnet! Og inn ruller mat, tepper, bamse, madrasser, ris, epler, kyllinger, vakre klær. Julaften midt på sommeren! Hjertene banker så hardt hos oss alle. Og tiden står helt stille av ren lykke.

- Mari

Bildegalleri

Del dette

Send tips på epost

Mari Maurstads hjørne

Skolebøker til Gratton

Antima Charity Foundation har sørget for at Gratton skole har fått skolebøker til alle klassetrinn! 30.03.2018

En vill idé

I høst fikk vi en vill idé og gjett om den slo an! 01.12.2018

Innsamlingsaksjon

Mange jenter i Afrika må være hjemme fra skolen en uke i måneden fordi de ikke har penger til bind. 26.09.2018

Festmiddag

Da Mari nylig var på besøk, ble hun igjen minnet om hvor enorme forskjeller det er fra Norge til Sør-Afrika. 01.09.2018