SAMSUNG CSC

Zulubygg - hus nummer 50!

Da Mari fylte 60 år i fjor var hennes største ønske å bygge hus til en familie i Zululand. Les hennes historie.

Å være ute i felten er det beste jeg vet. Møte menneskene, skjebnene. Og se hva som er mulig å gjøre, og bruke den sunne fornuften vi har. Et hus var robbet for penger og id-papirer. Skumle menn om natten. De fikk råd, trøst, litt penger. I et annet hus som jeg kaller Uren, Luren Himmelturen bor det 29 stykker. Zulufadder har bygget hus for dem tidligere. Ekstremt fattige folk. Det skal ikke alltid så mye til. Å vite at noen bryr seg. Noen klær og litt penger. De må SELV også gjøre noe for å bedre situasjonen.

En av de viktigste tingene jeg ønsket å gjøre under dette oppholdet, var å besøke huset vi bygget for en liten familie som har en gutt med CP.

Om vi går nesten et år tilbake i tid, da det nærmet seg min 60-årsdag i mars i fjor, fant jeg ut at jeg hadde ABSOLUTT ALT! Hvis jeg fikk EN gave til, ville huset mitt sprekke. Da tenkte jeg at jeg ville bli KJEMPEGLAD hvis jeg fikk hjelp til et annet hus som faktisk HOLDT på sprekke i Sør-Afrika. Nemlig huset til CP-gutten. Som tenkt, så gjort, og vennene mine satte inn nok penger til å glede gutten og moren hans.

Denne uka var jeg på tomten for å se på huset. Det var ferdig AKKURAT da! De flyttet inn mens jeg var der. Både moren og gutten var litt på gråten av glede. Vi hadde en bamse på lageret som hadde verdens mykeste pels. Det blir guttens nye bestevenn. Det er sånne ting i verden som gjør at hjertet mitt banker litt fortere. Bildet av gutten liggende på bamsen med en strålende glad mor ved siden av seg er noe jeg ikke kommer til å glemme. En bedre 60-årsgave kunne jeg rett og slett ikke fått! Tusen takk til alle som bidro!

Hilsen Mari

Bildegalleri

Del dette

Send tips på epost