Hvorfor velge Zulufadder?

Zulufadders stifter, Mari Maurstad, forteller hvorfor hun startet Zulufadder. Vi håper det gir inspirasjon til å velge oss.

"Jeg trodde jeg skulle oppleve Sør-Afrika som turist og fylle kameraet mitt med bilder fra strand og safari. Så møtte jeg Aurelia, en pensjonert sykepleier og ildsjel, som hver lørdag kokte suppe til 350 barn sammen med en håndfull lokale frivillige. Der og da bestemte jeg meg for å gjøre noe, og jeg fikk med meg Ragnhild. Kunne Aurelia med 350 kroner måneden i pensjon, så kunne vi også!

I februar 2005 opprettet vi Zulufadder, en privat fadderorganisasjon som startet med mine venner og bekjente. Nå har vi faddere fra hele verden. Det er helt fantastisk! For to hundre kroner i måneden kan hver og en av oss utrette mirakler! For de fleste av oss vil ikke 250 kroner i måneden bety så mye. Jeg merker det ikke på min økonomi. Det er litt mindre enn en Peppes pizza levert på døren, uten filmdeal.  Barn dør av Aids i køen på sykehusene her. Barn får ikke gå på skolen fordi de ikke har skoleuniform eller ikke har råd til å bli registrert og betale skolepenger. Her snakker vi om 300 kroner - i året (en andel av fadderpengene). Det som er gledelig midt oppi dette, er at det faktisk nytter å hjelpe dem! Jeg fikk høre en historie om hvordan flere naboer måtte bytte på den ene lyspæren de har for å stelle seg for kvelden. Jeg må nesten le litt også, for det er så vanvittig. Resten av kvelden sitter de i stummende mørke. Og dette gjelder ikke bare denne ene familien.

Til å begynne med dro Ragnhild ( turoperatøren jeg møtte der nede) fra Durban til Eshowe titt og ofte for å ta bilder av barna som hadde det verst. Hun skrev deres historie og sendte informasjonen til meg, og jeg sendte den videre til fadderne. Nå har organisasjonen vokst seg mye, mye større. Zulufadder har et eget kontor i Eshowe.

Silvia, min gode venn og webdesigner, har flyttet fra Norge til Sør-Afrika, og attpå til giftet seg der nede. Hun driver Zulufadder fra dag til dag, sammen med ca 35 lokalt ansatte. Dette er et puslespill med 3500 brikker, altså ikke noe for amatører! Vi er registrert som en frivillig organisasjon både her i Norge og i Sør-Afrika. Selv prøver jeg å ta meg av kontakten med norske faddere, administrasjon og å samle inn penger. Det er tidkrevende, men en stor glede, og jeg vet at det gir en enorm glede for alle som hjelper å vite at man gir et barn et totalt forandret liv. Forskjellen på Zulufadder og andre, store organisasjoner, er at vi er så små at vi kan ha en veldig liten administrasjon - og dermed bruke pengene der de trengs mest.

Ditt bidrag går rett til barnet i form av matesker, skoleuniform og andre behov, som f.eks en tur til legen. Med jevne mellomrom er jeg i Sør-Afrika, og da får jeg selv også gi mat og gaver direkte til barna hjemme hos dem.

Har du også mulighet til å bli fadder? Jeg lover deg en glede ulik all annen. Vi er blitt en stor familie allerede, vi faddere, som har samme mål. Fyll ut skjemaet til venstre om du ønsker å bli fadder! Det koster kr 250,- pr måned. Det er fortsatt barn som venter på hjelp. De håper de blir den neste som får besøk av Zulufadder. Kan det bli du som får den gleden av å hjelpe ham eller henne?"

Bli fadder nå

Hilsen Mari Maurstad - Zulufadder 

Del dette

Send tips på epost