SAMSUNG CSC

Bøker til skolebibliotek

En stor takk til Filiokus Forlag som har gitt bøker til en lokal skole.

Filiokus forlag ønsker å gi bøker til barna, og har donert penger til akkurat dette formålet flere ganger! Nå sist fikk en lokal skole bøker til det nye biblioteket sitt. Både lærere og elever hadde et sterkt ønske om å starte et bibliotek på skolen og fikk donert maling og hyller. Så hørte vi at de trengte bøker, og gleden var stor da vi dukket opp med flere esker med bøker! 

Bøker gir kunnskap og glede! De setter fart på hjernevinningene og øker lysten til å lese mer! Man kan forsvinne inn i en verden man ikke visste fantes.

Nesten ingen zuluer har bøker i hjemmet. Ikke TV heller, så det er lite stimulans gjennom DEN kanalen også. Jeg husker en gang jeg passerte et hus, der det stod en stor gjeng med ungdommer utenfor et vindu og skrek.
«I all verden, hva skjer inni DER?» spurte jeg Silvia.
«De ser på TV», sa hun. «Fotballkamp.»
Haha. Selvfølgelig.

Men altså tilbake til bøker. Hvor viktig er ikke DET for et samfunn, for unge og gamle, for alle som kan lese!? Vi har et flott bibliotek i hallen vår i Simunye (som er tegnet av arkitekt Ellen Enger og sponset av Knut og Erna Engs barnefond).

Hit kom vi en søndag. Lite ante vi at 84 ungdommer fra hele den langstrakte, lysegrønne dalen hadde pyntet seg og kommet til hallen for å sitte ned og lese bøker. De ville vise at de satte pris på tilbudet vi hadde gitt dem. Vi hverken så eller hørte noe før vi åpnet døren. Vi forventet en liten ansamling på 8-10 stykker.

Så hurra! 84 lesehester! Det var en stor, gledelig overraskelse!

Tusen takk til Filiokus forlag!

Bildegalleri

Del dette

Send tips på epost